En etisk produktion af kvalitetsmaterialer

HUTTEliHUTs produktion af råvarer er baseret på dyrevelfærd, som vi kan støtte op om. Derfor benytter vores produktion sig ikke af mulesing eller andre former for mishandling af dyr.

Den uld, som de bolivianske kvinder bruger til deres strik, henter de hos alpaca- og lamafarmere i højlandet. Alpacaerne og lamaerne går frit i deres naturlige bjerghabitat. Her kan de udelukkende kendes på en uldkvast ved øret, som indikerer, hvilken farmer dyret tilhører. Dyrene kender området, og om aftenen går de hjem og samles, så de om natten er i sikkerhed mod andre dyr.

I de Bolivianske Andesbjerge er de lave temperaturer og det barske terræn hårdt for alpacaerne, specielt de nyfødte. Dette fører til en tidlig død for mange af dyrene. Alpacaerne har stor værdi for farmerne, og det er et stort tab for dem, hver gang et dyr ikke ovelever. Farmerne lever af at sælge uld og salget af skindet vil ikke kunne opveje den indkomst, som ulden over tid kunne have indbragt dem. For at mindske farmernes økonomiske tab, opkøber vi skindet og bearbejder det således, at vi får smukke kvaster på vores huer. Alpacaerne i Bolivia bliver løbende håndklippet med saks, og farmerne har intet ønske om, at deres dyr på nogen måde skal lide overlast. 

Produktionen i Bolivia er godkendt af Fairtrade Danmark, som regelmæssigt sikrer, at farmerne får en fair løn og lever under gode vilkår. 

Baby Alpaca + Mor Alpaca Ny Farve