Bæredygtige værdier 

HUTTEliHUT blev grundlagt med bæredygtige værdier, hvilket for os blandt andet betyder at skabe produkter som vil holde i mange år, både design- og kvalitetsmæssigt. Dermed er det også vigtigt for os at bruge materialer af høj kvalitet, som sikrer vores produkter en lang levetid. HUTTEliHUTs produktion af råvarer er baseret på dyrevelfærd, som vi kan støtte op om. Derfor benytter vores produktion sig ikke af mulesing eller andre former for mishandling af dyr.


Fåreuld   Får 2 Ny Farve

HUTTEliHUT bruger OEKO-TEX certificeret merino- og lammeuld. En af uldens vigtigste egenskaber er, at det er et naturligt materiale som kan genskabe sig selv på ny. Derved er uld et af de mest bæredygtige materialer der findes. Herudover har uld talrige egenskaber som gør, at det egner sig ualmindelig godt til børn. Ulden er varmeregulerende og vil derfor både kunne køle det aktive barn ned, samtidig med, at det vil holde det rolige barn varmt. Uld er selvrensende, således at det sjældent kræver en vask. Ulden transporterer fugt væk fra kroppen, og holder barnet tørt, når pulsen stiger. Det er åndbart og slidstærkt, og beskytter tilmed mod UV-stråling, da det absorberer strålingen langt bedre end mange andre materialer. Merinouldens fibre er tynde, hvilket gør, at den ikke kradser, men derimod er utrolig blød. HUTTEliHUTs leverandører benytter sig ikke af mulesing eller andre former for mishandling af dyr.


Alpacauld   Baby Alpaca + Mor Alpaca Ny Farve (2)

HUTTELiHUT bruger alpacauld fra alpacafarmere i Bolivia. Her går dyrene frit i deres naturlige bjerghabitat ved Andesbjergene, hvor terrænet kan være barskt. Med stærke vinde, hård regn og skiftende temperaturer, opbygger alpacaerne en pels med nogle af de fineste fibre i verden, hvilket giver en dejlig blød kvalitet. Alpacaulden er et naturligt og allergivenligt materiale, da det fra naturens side ikke indeholder lanolin. Derfor kan man ofte bruge alpacaulden i beklædning, på trods af, at man ikke kan tåle uld fra får. Ulden er smudsafvisende, slidstærk og åndbar, og egner sig derfor perfekt til udendørs bevægelse og leg. HUTTEliHUTs leverandører benytter sig ikke af mulesing eller andre former for mishandling af dyr.

 


Bomuld   Garn Ny Farve

HUTTEliHUT bruger OEKO-TEX certificeret bomuld, da det er vigtigt for os at kunne tilbyde bæredygtige produkter i naturlige materialer. Vi stræber efter en produktion med genanvendeligt bomuld, eller en ren produktion af 100% bomuld, hvor der ikke gøres brug af syntetiske materialer. Bomuld er ligeledes et mangfoldigt materiale, som har givet os mulighed for at kunne skabe produkter i både velour, Liberty, rib og jersey.